~ WaniTa SolehaH untuk LelaKI SoleH~


~SaHabAt AdaLaH SeJaRAh YAnG diKEnanG SepaNJang MAsA~

~SaHabAt AdaLaH SeJaRAh YAnG diKEnanG SepaNJang MAsA~


Followers

Saturday, April 9, 2011

~ Aku Perlu KAn KAMU ~
Memang betul aku perlukan kamu. Kamu sumber inspirasiku.. kamu lah yang aku cintai dan kamu lah yg aku sayang.. Aku mohon padamu.. tolonglah tengok-tengokkan aku sentiasa..

Aku ni tak sempurna. Selalu buat kesalahan dan kesilapan. Selalu lalai. Selalu tak prihatin. Kalau kamu tak ada macam mana aku nk jd seorg yg solehah?? Macam mana aku nk menahan diri dari buat perkara yang mungkar.. siapa yang akan jadikan aku seorg yg zuhud, qanaah, thiqoh, husnu zon, sabar???

Aku mohon maaf padamu. Memang aku mencintai kamu.Ya, aku salah. Aku tahu tentang itu. Semua orang tahu untuk mengaku dan berkata-kata. Memang mudah. Tapi untuk menzahirkan sangat susah!!

Seperti aku dan kamu. aku sayang kamu. Tapi tidak aku zahirkan dengan sezahir-zahirnya. Kenapa dengan aku?? I need u but its too dificult. Aku mintak maaf. Aku nak mejadikan kamu sebagai teman hidupku sampai bila-bila. But when?? aku perlukan kamu supaya hidup aku tak kan kucar kacir dan goyah. Aku perlukan perubahan untuk dapat kan kamu wahai 'SOLAT yang KHUSYUK'. Allahuma yassir wala tu'assir...No comments:

Post a Comment